Koffiefilter leeg? Je kunt nog steeds je koffie mee zetten

Filter

Als je koffiefilters ineens op zijn, als je vergeten bent om je koffiefilterzakjeshouder op te vullen, hoef je het niet per se zonder je geliefde gebrouwen drankje te doen. Keukenpapier of stoffen handdoeken vervangen elk standaard filter.

Als je geen filterzakken meer hebt, hoef je je ochtendkoffie niet op te geven. Lees hier wat je kunt gebruiken als vervanging voor koffiefilters.

Met deze koffiefilteralternatieven hoef je je warme drank niet te missen

Al in de 18e eeuw werd koffie in huis gezet met filters van vloeipapier, linnen of herbruikbare stoffen zakken. Dus waarom niet terugvallen op beproefde alternatieven als de standaardfilters in het huishouden ontbreken?

Papieren zakdoek of keukenpapier

Zowel een geschikt stuk keukenrol als een papieren zakdoek zijn goede vervangers voor koffiefilters. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk ongebleekte en geurloze doeken worden gebruikt. Als één laag papier te dun is, werkt het zetten van koffie met twee lagen goed. Ze trekken niet door en scheuren niet tijdens het brouwen.

Een praktische doek

Ter nagedachtenis aan de oude stoffen tassen van linnen of katoen kunnen ook voldoende grote stukken stof worden omgezet in koffiefilters. Het stuk stof moet ongeveer 15 centimeter in doorsnee zijn, dan sluit de klep van de koffiemachine goed en hangt er niets over de rand. Het is belangrijk dat de stof schoon, geurloos en niet te dik en niet te dun is. Terwijl katoenen theedoeken meestal te compact zijn, moeten te dunne stoffen twee keer worden geplaatst, zodat het water niet te snel door het koffiepoeder loopt. Ook ideaal zijn stoffen zakjes die met koffie gevuld en vastgebonden kunnen worden. Net als conventionele theezakjes hang je ze in het kopje.

Koffiefilter leeg? Je kunt nog steeds je koffie mee zetten
Schuiven naar boven