Reisinformatie voor Qatar in één oogopslag

Stad

Qatar is een emiraat aan de oostkust van het Arabische schiereiland. Qatar grenst in het zuiden aan Saoedi-Arabië, verder is het omringd door kusten: Bahrein en de Hawar-eilanden (die ook tot het grondgebied van Bahrein behoren) liggen voor de noordwestkust en Qatar grenst aan de Golf van Perzië in het oosten.

Qatar is een vrij klein emiraat – het gebied is slechts 11.627 km2.

Dit maakt het veel kleiner dan Duitsland, zelfs kleiner dan Sleeswijk-Holstein.

Er wonen momenteel ongeveer 2.700.000 mensen in Qatar – minder mensen dan bijvoorbeeld in Berlijn. Niettemin is de bevolking van Qatar de afgelopen decennia enorm gestegen en heeft het emiraat een van de snelst groeiende bevolkingsgroepen ter wereld.

De hoofdstad van Qatar is Doha, dat aan de oostkust van het schiereiland ligt. Momenteel wonen hier ongeveer 587.055 mensen, in de agglomeratie zijn er zelfs 956.457 inwoners.

De officiële taal van Qatar is Arabisch, de officiële handelstalen zijn Perzisch en Engels. Qatar zelf heeft relatief veel immigranten: elke derde inwoner is van Pakistaanse of Indiase afkomst, elke zesde inwoner van het land komt uit Nepal. Dienovereenkomstig worden in Qatar naast de bovengenoemde talen ook Urdu (de officiële taal van Pakistan), Hindi of Sanskriet en andere Indo-Arische talen, d.

Qatar is in Arabia Standard Time, het standaardverschil met UTC is +3 uur. Aangezien er geen omschakeling naar zomertijd is, is het tijdsverschil met Nederland +1 uur in de zomer en +2 in de winter.

Wanneer is de beste tijd om naar Qatar te reizen?

Het emiraat is niet erg groot, waardoor het schiereiland het hele jaar door een uniform klimaat heeft. Er zijn hoge temperaturen en door de nabijheid van het water is er vaak een hoge luchtvochtigheid. Het is erg warm in de zomer – temperaturen tot 50°C zijn niet ongewoon en het koelt ook ’s nachts nauwelijks af. We raden daarom af om in de zomer te verblijven, omdat je hier alleen in gebouwen met airconditioning kunt verblijven. In de winter heersen relatief veel mildere temperaturen van 25-30°C.

Hoe heet de munteenheid in Qatar?

In Qatar betaal je met Qatar Riyal (QAR). Een euro komt overeen met ongeveer 4 QAR.

Reisinformatie voor Qatar in één oogopslag
Schuiven naar boven