Elke dag schoonmaken – echt? Stofzuigen, vegen, luchten…..

Zuigen

Wij vinden het bijzonder schoon en stofvrij in het woongedeelte. Voor velen wordt schoonmaken een zware taak. Uit hygiënisch oogpunt is dagelijkse reiniging overbodig. Meubels, gordijnen en tapijten vormen weinig risico op ziektekiemen.

  • Maak het appartement een keer per week grondig schoon.
  • Trek elke 14 dagen schoon beddengoed aan.
  • Was de gordijnen één keer per jaar.

Gepassioneerde huisvrouwen, minder vaak ook huismannen, bevinden zich in de dagelijkse strijd met stof en vuil in het appartement. Het moet zo schoon zijn dat je ‘van de grond kunt eten’. Afgezien van het feit dat niemand dat wil, is een zorgvuldige netheid in het woongedeelte niet absoluut noodzakelijk.

Waar vuil is, zijn bacteriën. Maar 99,9 procent van de miljarden ziektekiemen om ons heen zijn ongevaarlijk. Dergelijke ziektekiemen komen voor in stof, kruimels en schoenafdrukken in huis.

Een goede stofzuiger, de beste stofzuiger is goed genoeg, doet vaak al wonderen, maar het huishouden heeft meer nodig.

Dus een paar stofkonijntjes in de hoek is meer een esthetische dan een hygiënische kwestie. En de bandbreedte tussen schoonmaakduivel en vuile vink is groot. Hoe vaak de woonruimte gestofzuigd of gedweild moet worden, hangt vooral af van de vuiltolerantie van de bewoners.

Daarnaast verzamelen stof, pluisjes en sporen van vuil zich in een eenpersoonshuishouden minder snel dan in het huis van een gezin met kinderen. Ook honden- en kattenbezitters moeten vaak sporen van hun huisdier verwijderen. En wie last heeft van mijtenallergie moet vaker stofzuigen dan wie dat niet is. De hygiëne-expert adviseert: “Je moet zo schoonmaken dat het er schoon uitziet.” “Dit ontziet niet alleen het milieu, maar voorkomt ook veel allergieën.”

Het schema in de hygiënekalender

Meerdere keren per dag: laat frisse lucht in alle kamers, ook in de winter: zet ’s ochtends en’ s avonds de ramen wijd open; Als je thuis bent, neem dan een of twee keer per dag een frisse luchtdouche.

Dagelijks: De buren houden er niet van, maar als je je straatschoenen voor de deur van het appartement laat staan, voorkom je een grote hoeveelheid bacteriën in je eigen vier muren.

Wekelijks: Appartementen die niet vaak worden gebruikt, moeten ook één keer per week volledig worden schoongemaakt: afstoffen, tapijten stofzuigen, gladde vloeren dweilen met een vochtige doek. Spoel de poetsdoeken na het reinigen af ​​met zeer heet water en laat ze goed drogen. Af en toe in de wasmachine op 60 graden.

Twee keer per maand: Nederlanders trakteren zichzelf gemiddeld elke vier weken op vers beddengoed. Om hygiënische redenen zouden ze dit echter vaker moeten doen: de lakens moeten om de 14 dagen vers zijn. Bij ziekte of hevig zweten natuurlijk vaker.

Elke drie maanden: Kussens met een vulling van synthetische vezels moeten elke drie maanden in de wasmachine of na een jaar worden vervangen.

Een keer per jaar: een goede oude voorjaarsschoonmaak is geen slecht idee. Dan kunnen gordijnen en sierkussens ook in de wasmachine gewassen worden – bij voorkeur na het pollenseizoen.

Elke tien jaar: Elke acht tot tien jaar moet er een nieuw matras komen. Het absorbeerde vervolgens miljarden huidcellen en absorbeerde en verdampte meer dan duizend liter zweet.

Elke dag schoonmaken – echt? Stofzuigen, vegen, luchten…..
Schuiven naar boven