Een WordPress website laten maken

Website bouwen

WordPress is het meest gebruikte contentmanagementsysteem met een marktaandeel van 60%. De reden hiervoor zijn de talloze plug-ins en extensies en de eenvoudige en intuïtieve bediening.

Een WordPress website laten maken – dat kunnen wij voor u doen Als gespecialiseerd WordPress bureau maken wij voor u een complete WordPress website tegen een eerlijke prijs. In responsive webdesign natuurlijk.

De tijd dat WordPress alleen als blogsysteem werd gebruikt, is allang voorbij. Inmiddels is WordPress uitgegroeid tot een populair contentmanagementsysteem:

  • WordPress is gratis
  • Brede distributie als CMS (marktaandeel ruim 60%)
  • Functies eenvoudig uit te breiden met meer dan 50.000 plug-ins
  • Talloze thema’s en ontwerpen om uit te kiezen
  • Intuïtief en gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners
  • Toekomstbestendig door regelmatige updates
  • State-of-the-art technologieën door actieve ontwikkelaarsgemeenschap
  • Oneindig schaalbaar
  • Eenvoudige integratie van winkels (WooCommerce)

Goede WordPress-ontwikkelaars hebben een prijs

Er zijn soms enorme prijsverschillen tussen WordPress-programmeurs. Er zijn vertegenwoordigers van het gilde die > 100 € per uur vragen en zelfs geen projecten van minder dan 20 uur accepteren of ze niet aanbieden onder de 20 uur. Dit is begrijpelijk, aangezien er veel vraag is naar WordPress-ontwikkelaars en u bijna uw klanten kunt kiezen.

Andere ontwikkelaars ventileren met dumpingprijzen. Vooral op freelancerportals zijn ze erg actief. Naar mijn mening hoeft een gevestigde WordPress-ontwikkelaar zijn diensten niet bij dergelijke portals te registreren om bestellingen te krijgen. Als je goed werkt en op het web vertegenwoordigd bent met een redelijke website (en de ene of de andere gratis tip via blog niet schuwt), wordt je momenteel overstelpt met vragen en kun je je uurtarief verstandig instellen.

Iedereen die voor minder dan € 50 per uur werkt, is ofwel niet afhankelijk van het geld of weet niet beter. Hier is het meer van: handen af. Het risico om plat te vallen is te groot.

Dus wat is precies de prijs van een WordPress-website?

Zoals je hierboven kunt zien heb ik de prijzen aangegeven met “vanaf”. Dat betekent dat hier ruimte voor verbetering is, afhankelijk van met welke ontwikkelaar je werkt en hoe de eisen daadwerkelijk uitpakken. Prijzen kunnen over het algemeen niet op één hoop worden gegooid. Mijn prijzen voor de bovenstaande diensten variëren ook afhankelijk van de behoeften van de klant.

Uit mijn ervaring kan ik echter zeggen dat professioneel opgezette WordPress-websites te koop zijn voor € 700-800 netto. Ik heb binnen 10 uur nogal wat WP-websites opgezet. Natuurlijk hebben we het hier over het absoluut laagste niveau! Vooral bij het gebruik van kant-en-klare thema’s. Nieuwe ontwikkelingen van een thema kunnen niet tegen de prijs worden aangeboden.

De reikwijdte van deze websites (meestal voor kleine en middelgrote bedrijven) was natuurlijk beheersbaar (ongeveer 10 pagina’s), maar deze websites zijn mijn specialiteit. Projecten tussen de 10 en 30 uur passen het beste bij mij, hoewel ik ook grotere projecten aanneem.

Hoe groter de geplande website en hoe specifieker de vereisten voor ontwerp en functies, hoe duurder een website zal zijn en afwijkt van de prijzen voor kleinere typische bedrijfswebsites. Sommige ontwikkelaars of bureaus concentreren zich juist op deze grote projecten van 30 uur of meer. Ze zullen natuurlijk geen websites aanbieden voor €800.

Een WordPress website laten maken
Schuiven naar boven