Corsica-tips

Corscia

Corsica, het Franse mediterrane eiland van de avontuurlijken, laat zich van zijn idyllische kant zien en wordt gekenmerkt door een natuur die rijk is aan contrasten tussen wilde bergen en dromerige stranden. De zogenaamde “bergen in de zee” inspireren met bijna 1.000 kilometer kustlijn, waar je alles kunt beleven, van avontuurlijke vakanties tot strandvakanties. Omgeven door dichte bossen en steile kliffen, ontdek je baaien met kristalhelder water of wandel je door originele dorpjes. Het eiland, dat rijk is aan contrasten, staat vooral bekend om zijn pittoreske badplaatsen in de rivier, de zogenaamde Badegumpen, die u kunt ontdekken in de fascinerende valleien van het eiland. Laat u betoveren door de mediterrane sfeer met de geuren van rozemarijn, lavendel, salie of den en bezoek de steden die gekenmerkt worden door vergankelijkheid.

Het eiland Corsica is een van de grootste eilanden in de Middellandse Zee en hoort bij Frankrijk. Hoewel het vasteland van Italiƫ en het eiland Sardiniƫ op slechts een steenworp afstand liggen. Als je op het eiland reist, hoor je vooral de landstaal Frans. Daarnaast spreken sommige bewoners nog de Corsicaanse taal, die erg lijkt op het Toscaanse Italiaans.

Om u een visuele voorstelling te geven van hoe uw reis zich zal ontvouwen, moet u weten dat ongeveer 86% van het eiland wordt gekenmerkt door bergachtig land en slechts 14% van het gebied laagland aan de kust. Je kunt dus veel ritten verwachten over serpentines en smalle straatjes.

Want er zijn bijna 50 tweeduizenders op het eiland. Kun je je dat voorstellen op een mediterraan eiland? Dus nu heel kort afrekenen op Corsica. Natuurlijk kunt u op het eiland met euro’s betalen en in de grotere plaatsen gemakkelijk contant geld opnemen. Met de juiste creditcard kunt u ook een paar kosten besparen.

Wanneer u begint met het plannen van uw vakantiebudget, moet u weten dat de kosten van levensonderhoud op Corsica ongeveer hetzelfde zijn als in Duitsland. Op veel plaatsen kan het zelfs wat duurder zijn.

Als u een vakantie op Corsica plant, is de gemakkelijkste manier om op het eiland te komen natuurlijk per vliegtuig. In het hoofdreisseizoen, tussen april en oktober, kunt u uw reis beginnen vanaf tal van Nederlandse luchthavens.

Alleen al op Corsica zijn er vier internationale luchthavens in Bastia, Ajaccio, Calvi en Porto-Vecchio. Met een rechtstreekse vlucht duurt het vliegen naar Corsica ongeveer 2 uur.

Corsica-tips
Schuiven naar boven